Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با ایجاد بزرگترین لغت‌نامه فارسی موفق به ارائه نرم‌افزار تبدیل متن به گفتار در زبان فارسی شدند و بنا بر گفته این پژوهشگران این محصول امکان پشتیبانی از گفتار و صوت در محیط‌های نویزی و تشخیص کلمات کلیدی گفتاری خاص در یک فایل صوتی را دارد.

موسی مأموری، از محققان این طرح در گفت‌وگو با ایسنا، تمرکز تحقیقاتی این شرکت دانش‌بنیان را توسعه سیستم‌های هوش مصنوعی دانست و گفت: تبدیل گفتار به متن فارسی با عنوان "فارس آوا" یکی از محصولات این شرکت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدا در هوش مصنوعی یکی از مهمترین و ارزشمندترین موضوعات است، به گونه‌ای که کشورهای پیشرفته بیشترین سرمایه گذاری را در این حوزه داشتند، چون راحت‌ترین راه ارتباطی کلامی میان انسان و کامپیوتر به شمار می‌رود.

وی ارتباط کلامی را راحت‌ترین، ساده‌ترین و سریع‌ترین راه ارتباطی توصیف کرد و افزود: دز نرم‌افزار "فارس‌آوا" از آخرین الگوریتم‌های یادگیری عمیق استفاده شده و بر خلاف محصولات مشابه نیازی به آموزش اولیه صدای کاربر ندارد و انواع صداها برایش قابل فهم است، ضمن آنکه امکان اضافه کردن فهم صوتی به انواع نرم افزارها وجود دارد.

مأموری با بیان اینکه در حال حاضر این محصول ۱۵ درصد در زبان فارسی از گوگل بهتر عمل می‌کند، خاطر نشان کرد: در گذشته شرکت‌های ایرانی از گوگل سرویس‌های لازم برای پردازش گفتار دریافت می‌کردند، ولی به دلیل تحریم‌ شرکت‌های خارجی و افزایش قیمت ارز، مجبور به همکاری با شرکت‌های ایرانی در این زمینه هستند.

مأموری با اشاره به فعال شدن شرکت‌ها در زمینه پردازش گفتار، خاطر نشان کرد: در این زمینه شرکت‌های متعددی فعال شدند، ولی یکی از مهمترین مزیت ما نسبت به رقبا، دارا بودن دیتا صدا است، به گونه‌ای که بیش از ۷ هزار ساعت به سیستم آموزش دادیم که در این زمینه رقیب دوم ما ۳ هزار ساعت است.

مجری طرح با تاکید بر اینکه اگر پردازش گفتار قوی باشد، می‌توان سامانه‌ها و محصولات مختلفی بر روی آن پیاده سازی کرد تا به صورت هوش مصنوعی کار کند، ادامه داد: تبدیل گفتار فارسی به متن با دقت و سرعت بالا و به صورت بلادرنگ، توسعه و تولید به صورت کامل در داخل کشور، پشتیبانی از انواع فرمت‌های صوتی و ویدئویی با حجم بالا و امکان گرفتن صوت از میکروفن و تبدیل آن به متن به صورت آنلاین از قابلیت‌های این نرم افزار است.

این محقق، دارا بودن فرهنگ لغت بسیار بزرگ و وسیع را از دیگر مزایای نرم‌افزار تبدیل گفتار فارسی به متن عنوان کرد و یادآور شد: این نرم‌افزار همچنین امکان پشتیبانی از گفتار و صوت در محیط‌های نویزی و تشخیص کلمات کلیدی گفتاری خاص در یک فایل صوتی را دارد.

وی دستیار هوشمند فارسی را از دیگر دستاورهای هوش مصنوعی این شرکت نام برد و یادآور شد: این نرم‌افزار که در آن از موتور "فارس آوا" استفاده شده است، همانند نرم‌افزارهایی چون سیری اپل و الکسا و گوگل اسیستنت کار می‌کند، به این ترتیب که دستور صوتی به کامپیوتر ارائه می‌شود و کامپیوتر صدا را تبدیل به متن می‌کند و بر اساس بانک داده‌ای که در اختیار دارد، صوت را مجددا به صورت گفتار تحویل می‌دهد.

مأموری دستیار هوشمند سازمانی را نوعی "چت‌بات" معرفی کرد که در کامل‌ترین حالت خود توانایی گفت‌وگو کردن با انسان را دارد و ادامه داد: این نرم‌افزار می‌تواند صحبت‌های انسان را متوجه شود، سوال‌های آنها را بفهمد و پاسخ متناسب با آن را ارائه دهد و هرگز پاسخ‌های نادرست نمی‌دهد.

وی با اشاره به کاربردهای این نرم‌افزار توضیح داد: به عنوان مثال با استفاده از این نرم‌افزار می‌توان درباره آب و هوا، ترافیک شهری و دریافت خدمات اسنپ سوال کرد و یا زمانی که به کسی زنگ بزنید و یا می‌خواهید پیامک ارسال کنید، از آن پرسیده می‌شود و اقدام به جست‌وجو می‌کند و در کسری از ثانیه پاسخ می‌دهد.

مأموری با بیان اینکه  این خدمات به زبان فارسی است و تفاوت این نرم‌افزار با "سیری" در نوع انتخاب زبان است، یادآور شد: در حال حاضر در ایران شرکتی به توانمندی "سیری" نداریم و ما جزو اولین‌های این حوزه‌ هستیم.

وی، مشاهده وضعیت آب و هوا، قیمت ارز و سکه، دیکشنری آنلاین، مشاهده نزدیکترین رستوران‌ها، پمپ بنزین‌ها، بیمارستان‌ها و غیره، برقراری تماس و ارسال پیامک و تنظیم آلارم، جست‌وجو و تحقیق، مکان‌یابی و ارتباط با تاکسی‌های آنلاین و امکان جستجوی کالاهای مورد نیاز از وب سایت‌ها را از جمله کاربردهای این نرم افزار نام برد.

این محقق، دستیار هوشمند فوتبالی را از دیگر محصولات نرم‌افزاری فارس آوا دانست و گفت: این نرم‌افزار می‌تواند اطلاعات حوزه فوتبال را به کاربر ارائه دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شرکت دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۳۷۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،حمیدرضا کریمی فرد افزود: از ابتدای راه‌اندازی نیروگاه‌های خانگی برق خورشیدی از سال ۹۵ در استان فارس تاکنون، بیش از۳۸ هزار مگاوات ساعت انرژی برق در استان تولید شده است.
وی ادامه داد: در سال گذشته یک مزرعه خورشیدی با مجموع ظرفیت ۵۰۰کیلو وات در استان با سرمایه‌گذاری ۱۲۵هزار میلیون ریال نیز مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.
به گفته کریمی فرد، افزون بر نیروگاه‌های خورشیدی خانگی (کوچک مقیاس)، تعداد پنج نیروگاه بزرگ خورشیدی نیز به ظرفیت ۳.۲ مگاوات در حوزه تحت پوشش شرکت توزیع نیروی برق فارس فعال هستند.
وی متوسط میزان تابش این استان را بین ۲ هزار تا ۲هزار و ۲۰۰ کیلووات ساعت بر متر مربع در سال عنوان کرد و گفت: این میزان تابش برای نیروگاه‌های خورشیدی مناسب است.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق فارس درباره شرایط راه اندازی سامانه‌های خورشیدی در استان گفت: داشتن انشعاب برق به نام متقاضی در محل مورد تقاضا برای نصب نیروگاه خورشیدی، مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق استان فارس برای ثبت نام و ارسال درخواست، امکان صدور مجوز برای تمام تعرفه‌های خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی و امکان اتصال نیروگاه متقاضی با کنتور مستقل به شبکه برق از جمله شرایط برای نصب سامانه خورشیدی در استان فارس است و متقاضیان می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به نشانی www.satba.gov.ir مراجعه کنند.
انرژی خورشیدی یک منبع اساسی از انرژی تجدیدپذیر است و بسته به نحوه جذب و توزیع انرژی خورشیدی یا تبدیل آن به برق خورشیدی، فناوری‌های آن به دو دسته خورشیدی غیرفعال و خورشیدی فعال تقسیم می‌شوند. تکنیک‌های خورشیدی فعال شامل استفاده از سیستم‌های فتوولتائیک، انرژی خورشیدی متمرکز و گرمایش آب خورشیدی برای مهار انرژی است.


دیگر خبرها

  • اینستاگرام با Add Yours امکان اشتراک‌گذاری آهنگ را فراهم کرد
  • تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس
  • همکاری دانشگاه‌ها و پلیس آمریکا در شناسایی حامیان فلسطین
  • آغاز واگذاری زمین در شهرک صنعتی زرند
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی
  • جان تری و توصیف شخصیت های فوتبالی در قالب کلمات کوتاه / زیرنویس فارسی
  • مایکروسافت استفاده از ابزار هوش مصنوعی تشخیص چهره را برای پلیس آمریکا ممنوع کرد
  • چرا فوتبال هم برای سلامتی شما خوب است و هم بد؟ (زیرنویس فارسی)
  • امکان نظارت آنلاین معلمان بر صندوق ذخیره فرهنگیان فراهم شد
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی