Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از خمینی‌شهر، برخی اوقات گذشتگان میراثی برای نسل آینده خود به جای می‌گذارند که غالباً این میراث‌ها منتقل‌کننده خیر و خوبی بوده و در جهت رشد و پیشرفت جامعه استفاده می‌شود اما در مواردی این میراث برای کشور و جامعه هزینه‌ساز شده و بار سنگینی بر اقتصاد و فرهنگ اضافه می‌کند.

حاشیه‌نشینی معضل امروز، میراث گذشتگان

یکی از این میراث‌ها، موضوع حاشیه‌نشینی است که با سیاست‌های غلط در دوران قبل از انقلاب به‌ صورت گسترده بروز و ظهور پیدا کرد و با نام زاغه‌نشینی و حلبی‌آبادها شناخته می‌شد، بعد از انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) با تأکید به اینکه این زاغه‌نشینی باید از بین برود و در جهت رفع مشکلات مردم باید قدم برداشت همیشه این موضوع را به دولت‌مردان و مسوؤلان نظام توصیه می‌کردند و در بیاناتی مستضعفان و زاغه‌نشینان را صاحبان انقلاب دانسته و لزوم توجه به این قشر را گوش زد می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما موضوع حاشیه‌نشینی فقط در قالب میراث نماند هر چند که به نظر می‌آید دیگر زاغه‌نشینی وجود ندارد اما وقوع جنگ تحمیلی، جذابیت‌های شهرهای بزرگ، نبودن حاشیه امن برای کسب‌ و کارهای روستایی و... از علت‌هایی است که به ماندگاری حاشیه‌نشینی در کشور منجر شده است.

موضوعی که شهرستان خمینی‌شهر نیز با توجه به نزدیکی با شهر اصفهان از سال‌های گذشته درگیر آن بوده است.

حاشیه‌نشینی‌هایی که به متن تبدیل می‌شوند

حجت‌الاسلام محمدتقی نقدعلی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در خمینی‌شهر در خصوص وضعیت حاشیه‌نشینی در این شهرستان اظهار داشت: طی سال‌های گذشته عللی باعث مهاجرت بسیاری از مردم روستاها و شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ و مراکز استان‌ها شده است از جمله این علت‌ها می‌توان به سیاست‌های غلط دولت در سال‌های گذشته و جذابیت‌های شهرهای بزرگ اشاره کرد.

نماینده مردم شهرستان خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: مهاجرت‌هایی که انجام می‌شود قاعدتاً برای شهر مقصد مشکلاتی را ایجاد می‌کند، برخی برای پرداختن به موضوع مهاجرت از روستا به شهر عنوان حاشیه می‌گذارند اما هنگامی‌ که مهاجرت انجام می‌پذیرد این حاشیه‌نشینی‌ها کم‌کم به متن‌نشینی تبدیل می‌شود.

توسعه امکانات راهکار پیشگیری از مهاجرت و حاشیه‌نشینی

وی خاطرنشان کرد: ما نمی‌توانیم شهروندان را به شهروند درجه ۲ و ۱ تقسیم کنیم، یا باید طرحی انجام دهیم که هر فردی در منطقه مادری خود بماند و اقدام به مهاجرت نکند و امکانات رشد، تحصیل و رونق کسب‌ و کار او را فراهم کنیم و یا اگر قادر به انجام این کار نیستیم و مجبور به مهاجرت شد باید امکانات شهرهای مهاجرپذیر را افزایش دهیم.

نقدعلی ادامه داد: اما نه در محل اسکان اولیه و نه در شهر مقصد مهاجران، امکانات لازم فراهم نشده که خروجی این موضوع مشکل حاشیه‌نشینی در شهرهای بزرگ را به وجود می‌آورد که با خود معضلات و مشکلاتی را همراه دارد.

نماینده مردم خمینی شهر در مجلس با اشاره به وجود حاشیه‌نشینی این شهرستان، تصریح کرد: در موضوع مناطق حاشیه‌شهر طی سال‌های گذشته کوتاهی‌هایی در نظارت بر ساخت و سازها صورت گرفته و اسکان‌هایی انجام پذیرفته است البته شاید نتوان نام حاشیه‌نشینی را دیگر بر این مناطق گذاشت، چراکه قسمت‌های حاشیه شهر از سکنه و متن شهرستان محسوب می‌شوند.

نماینده مردم خمینی‌شهر یادآور شد: باید برای رشد و ارتقای محله‌هایی که در آن‌ها کمبود امکانات مشاهده می‌شود تلاشی بیش‌ از پیش انجام دهیم، در شهرستان مرتباً جلساتی برگزار می‌شود و نسبت به ارتقای محلاتی که کمبود امکانات در آن‌ها مشاهده می‌شود تصمیم‌گیری لازم اتخاذ می‌شود که البته باید در مرحله اجرا نیز به‌ خوبی عمل شود.

 

همه اهالی خمینی‌شهر را بومی منطقه می‌دانیم

وی افزود: بنده نیز به دنبال توزیع عادلانه تمامی امکانات در همه محلات و قسمت‌های شهرستان هستم و در تلاش هستیم که نگاهی مساوی به محله‌های شهرستان داشته باشیم و همه اهالی را بومی منطقه خود بدانیم که این بحث از لحاظ روحی و فکری نیز اثری مثبت خواهد داشت.

نقدعلی خاطرنشان کرد: اگر ما بتوانیم دیدگاه خود نسبت سکنه اصلاح کنیم و همه قسمت‌های شهر را به یک‌چشم ببینیم قطعاً از همراهی و همبستگی و ظرفیت‌های افراد غیربومی ساکن در شهرستان بهره خواهیم برد.

نماینده مردم خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: خدمت‌رسانی ارگان‌های خدماتی مانند شهرداری، دادگستری، نیروی انتظامی، اداره ورزش و جوانان و... بسیار در رفع محرومیت‌ها اثرگذار است و به این نکته نیز باید توجه داشت که شهرستان از نظر جغرافیایی وسعت زیادی ندارد که می‌تواند به خدمت‌رسانی عادلانه و بهتر به محلات شهر کمک کند.

وی در پایان گفت: طی جلسه‌ای که با مدیر اداره راه و شهرسازی استان برگزار شد تصمیم‌های خوبی برای خانه‌سازی در قالب طرح مسکن ملی گرفته‌ شده است و از این طریق برای رفع مشکل محدودیت جغرافیایی شهرستان اقدامات خوبی صورت پذیرفته است.

 

یکی از محله‌های مهاجرنشین در شهرستان خمینی‌شهر، محله جوی‌آباد است که بین شهرهای اصفهان و خمینی‌شهر قرارگرفته و می‌توان گفت این دو شهر را به هم متصل می‌کند. جوی‌آباد بلافاصله پس از محدوده منطقه ۹ شهرداری از منتهی‌الیه غربی شهر اصفهان آغاز می‌شود، جوی‌آباد، به دو قسمت جوی‌آباد قدیم و جوی‌آباد جدید تقسیم می‌شود.

جوی‌آباد قدیم در سمت چپ خیابان شهید آیت‌الله اشرفی اصفهانی قرارگرفته و مردم این قسمت اهالی بومی این محل هستند جوی‌آباد جدید نیز در سمت راست خیابان واقع‌شده، اهالی آن مرکب از مهاجرین چهارمحال و بختیاری و لرستان‌ هستند که به‌ طور عمده در خیابان شمس تبریزی متمرکز شده‌اند.

مردمانی خون گرم که نسب از بی بی مریم‌ها و علی مردان خان‌ها دارند و بیش از ۶۰ شهید در هشت سال دفاع مقدس و در سال‌های اخیر نیز فرزندان دلیر خود را برای دفاع از حرم اهل‌بیت(ع) به جنگ مزدوران استکبار در عراق و سوریه فرستاده که در این عرصه نیز مجاهدانی مانند شهید عبدالمهدی کاظمی‌ها را به جامعه ایمانی ایران اسلامی تقدیم کرده‌اند.

هر چند در این محله و محله‌های کمتر برخوردار حاشیه شهر اقدامات خوبی توسط ارگان‌های مختلف انجام گرفته اما به نظر کافی نبوده و تلاش‌های بیشتری را می‌طلبد.

خانه‌هایی چند ده متری که امکان زندگی در آنها وجود ندارد

علیرضا بصیری نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تشریح وضعیت حاشیه‌نشینی در شهرستان خمینی‌شهر اظهار داشت: در سال‌های گذشته ساخت‌ و ساز‌های غیرمجاز در حاشیه شهر، شهرستان را تحت‌الشعاع قرار داده است، ساختمان‌هایی غیراستاندارد و بدون پروانه که بعضاً خانه‌هایی چند ده متری ایجاد کرده که شاید در برخی امکان زندگی نیز وجود نداشته باشد.

فرماندار شهرستان خمینی‌شهر افزود: از جمله معضلات محله‌های حاشیه‌نشین شهرستان می‌توان به حضور برخی معتادان متجاهر و تعداد کمی کارتن‌خواب و فعالیت افرادی برای خرید و فروش مواد مخدر اشاره کرد.

وی گفت: نیروی انتظامی شهرستان در حال انجام فعالیت‌های خوبی برای مقابله با سوداگران مرگ یعنی قاچاقچیان و پخش‌کنندگان مواد مخدر است. همچنین این نیرو برخورد با معتادان متجاهر را در دستور کار دارد که طرح‌هایی نیز در این رابطه در حال اجرا است.

تلاش برای ارائه خدمات متوازن به مناطق حاشیه‌ای

بصیری ادامه داد: در زمینه رفع مشکلات لازم است که خدمات متوازنی از طریق شهرداری و شورای اسلامی شهر به مناطق حاشیه‌نشین ارائه شود، در این زمینه برنامه‌ریزی‌هایی انجام‌گرفته و طرح‌هایی را شهرداری خمینی‌شهر به اجرا گذاشته است. هدف از اجرای این طرح‌ها دریافت خدماتی مانند دیگر قسمت‌های شهر در این محل‌ها به‌ ویژه محله جوی‌آباد است.

فرماندار خمینی‌شهر افزود: با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و شهرداری با گشت زنی‌هایی که انجام می‌دهند از ساخت‌ و ساز‌های غیرمجاز جدید جلوگیری به عمل می‌آید.

وی با اشاره به نقش مهم شهرداری‌ها در رفع مشکلات خاطرنشان کرد: شهرداری‌ها در کنار کار عمرانی در حوزه فرهنگی هم در کنار سایر سازمان‌های فرهنگی وظیفه خدمت‌رسانی در این موضوع رادارند. از جمله کمک‌هایی که شهرداری می‌تواند به حوزه فرهنگی انجام دهد ساخت و تجهیز فرهنگ‌سراها، کتابخانه‌ها، انجام تبلیغات محیطی شهر و... است.

بصیری با بیان اینکه برای حل ریشه‌ای معضلات محله‌های حاشیه‌نشین به مطالعات ویژه لازم است تصریح کرد: در حال حاضر مطالعات دقیقی برای رفع مشکلات محله جوی‌آباد با حضور و مشورت خود اهالی عزیز این محله آغاز شده است، اهالی این محله افراد بسیار خوب، باانگیزه و صاحب‌نظر از جمله بختیاری‌های عزیز هستند که در این امر به ما کمک می‌دهند.

فرماندار خمینی‌شهر خاطرنشان کرد: شاید نتوان زمان دقیقی برای به نتیجه رسیدن برنامه‌ها اعلام کرد اما برنامه‌های کوتاه‌مدت ما در قالب جلوگیری از ساخت‌ و ساز‌های غیرمجاز است، برنامه میان‌مدت در قالب آسفالت معابر و آزادسازی‌ها و برنامه‌های بلندمدت نیز با همکاری اهالی خوب محله جوی‌آباد و جهاد دانشگاهی خمینی‌شهر در حال مطالعه است و در آینده به مرحله اجرا می‌رسد.

 

 

شیب ملایم مهاجرپذیری در شهرستان خمینی‌شهر

وی ادامه داد: در موضوع مهاجرت نیز شهرستان در وضعیت عادی قرار دارد و شیب مهاجرت یک شیب معمولی است چراکه ما هم مهاجر فرست هستیم و هم مهاجرپذیر که آمار آن‌ها نزدیک به یکدیگر است.

بصیری با اشاره به تراکم زیاد جمعیت در شهرستان خمینی‌شهر گفت: برای اینکه از لحاظ ساختمان‌سازی دچار مشکل نشویم دولت تدابیری اتخاذ کرده است که یکی از آن‌ها استفاده از بافت‌های فرسوده برای ساخت خانه‌های جدید است که در این حوزه نیز حمایت خوبی انجام می‌گیرد.

فرماندار خمینی‌شهر در پایان گفت: امیدواریم در آینده نزدیک شاهد گسترش فضاهای ورزشی، فرهنگی، اجتماعی و خدماتی شهرستان خمینی‌شهر به‌ ویژه در محله‌هایی که در آن‌ها کمبودی در این زمینه‌ها به چشم می‌آید باشیم.

انتهای پیام/۶۳۱۲۰/ر۲۰/

منبع: فارس

کلیدواژه: شهرستان خمینی شهر حاشیه نشینی مصاحبه نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی فرماندار خمینی شهر جوی آباد گزارش شهرستان خمینی شهر حاشیه نشینی سال های گذشته محله جوی آباد نماینده مردم خمینی شهر شهرهای بزرگ رفع مشکلات حاشیه شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۳۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بوستان رازی به محیط ویژه برای نوجوانان تبدیل می شود

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدمحمد موسوی، از برنامه‌های فنی و عمرانی و اجتماعی و فرهنگی این منطقه برای تبدیل بوستان رازی به بوستانی برای نوجوانان خبر داد و گفت: با اهداف فرهنگی و تربیتی و گسترش خانواده‌محوری، مقرر شده زیرساخت‌های این امر همچون بازپیرایی و مرمت ساختمان‌های داخل بوستان، اورهال سازی زمین ورزشی چمن مصنوعی و آسفالت پیست اسکی داخل بوستان، نصب المان‌های فرهنگی نوجوانان در محوطه، تعیین تکلیف راسته تجاری داخل بوستان، اختصاص فضا به محصولات مورد نیاز نوجوانان و… فراهم شود.

وی با بیان اینکه بوستان رازی، نخستین بوستان موضوعی برای برند سازی ایرانی-اسلامی ویژه نوجوانان در شهر تهران خواهد بود، افزود: متأسفانه به دلیل رواج محصولات آموزشی و فرهنگی غیربومی و غیراسلامی نزد این آینده‌سازان شهر، جای خالی نمادهای ایرانی-اسلامی در اذهان و سبک زندگی احساس می‌شود و به همین منظور در بعد آموزشی نیاز به کار بیشتر برای تبیین و انتقال فرهنگ غنی، اصیل و پرمحتوای خودمان داریم؛ ازاین‌رو اختصاص فضایی در یک بوستان مرکزی با وسعت بوستان رازی به این امر می‌تواند بازخورد خوبی در این زمینه ایجاد کند.

موسوی از طراحی ساختمان «الگونما» در این بوستان به عنوان اقدامی بی‌نظیر در سطح شهر نام برد و توضیح داد: این بنا که نخستین بنای شهر در این زمینه خواهد بود، در سوله بزرگی به متراژ بیش از هزار مترمربع در انتهای بوستان، ضلع جنوب شرقی ایجاد می‌شود که این سوله پیش‌تر به حوزه پسماند اختصاص داشت و اکنون با تغییر کاربری در اختیار حوزه آموزش‌های شهروندی قرار خواهد گرفت.

شهردار منطقه ۱۱ با اشاره به اینکه در ساختمان الگونما، برنامه‌ها و محصولات آموزشی با هدف بسط و تبیین الگوهای ایرانی-اسلامی ارائه می‌شود، ادامه داد: شهرداری منطقه ۱۱ بیش از ۲ سال است که پیگیر اجرای چنین طرحی است؛ چراکه بوستان رازی به دلیل وسعت و مرکزیت از امتیازاتی همچون دسترسی بهتر و امکان اجرای فعالیت‌های متنوع در این زمینه برخوردار است.

وی، نصب تارتان زمین چمن مصنوعی (زمین چمن دو میدانی) را اقدام شاخص دیگر در این بوستان برشمرد و گفت: این نخستین زمین چمن ورزشی در بوستان‌های تهران است که دور آن به زمین چمن دو میدانی مجهز می‌شود و پس از این، امکان برگزاری مسابقات رسمی دومیدانی در آن فراهم خواهد شد.

به گفته موسوی، توافق با سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در مورد تسهیل ایجاد پارکینگ در محوطه سینما رازی، بازپیرایی و مرمت ساختمان‌های داخل بوستان، اقدامات عمرانی تازه در دریاچه و فانوس آن از دیگر اقدامات در نظر گرفته شده برای این منظور دانست و بیان کرد: همچنین در طراحی و اجرای ساختمان الگونما با اداره کل آموزش‌های شهروندی تهران مشارکت داریم؛ به این نحو که طراحی بنا از طرف این اداره کل انجام می‌گیرد و اجرای آن به عهده منطقه ۱۱ خواهد بود؛ همچنین بنا بر پیش‌بینی‌های اولیه، طراحی و اجرای این ساختمان در سال جاری به پایان می‌رسد و اواخر فصل پاییز یا اوایل زمستان به بهره‌برداری خواهد رسید.

کد خبر 6098123

دیگر خبرها

  • حذف پروانه کسب های کاغذی از ۵۰۰ هزارتا عبور کرد
  • بوستان رازی به محیط ویژه برای نوجوانان تبدیل می شود
  • توزیع عادلانه امکانات؛ رمز اصلاح حاشیه‌نشینی در مشهد
  • ۴۰ درصد پروانه های کسب در لرستان الکترونیکی شد
  • تشریح فرایند صدور پروانه ساختمان ۱۱ طبقه بلوار بوعلی قم
  • کشف محموله ۴ میلیاردی قاچاق دخانیات در قشم
  • توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است
  • الکترونیکی شدن ۴۷۷,۰۰۰ پروانه کسب کاغذی تا ۱۵ اردیبهشت ماه
  • جمع‌آوری نمای کامپوزیت برخی از بیمارستان‌های تهران به دلیل ناایمن‌بودن
  • حاشیه جدید بارسا: اعتراض همسر ستاره به نیمکت‌نشینی!