Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-07@05:58:19 GMT

ساخت عینکی مخصوص ناشنوایان برای خواندن مکالمات

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۴۱۰۳۱

ساخت عینکی مخصوص ناشنوایان برای خواندن مکالمات

ایتنا - پژوهشگران موفق به ساخت عینکی برای ناشنوایان شده‌اند که می‌تواند گفتار و مکالمات مردم را برای آنها به متن تبدیل کند و متن‌های آماده شده را روی شیشه‌های عینک نشان دهد تا فرد ناشنوا بتواند آنها را بخواند.
شیشه‌های این عینک، در واقع دو صفحۀ نمایش واقعیت افزوده (Augmented Reality) هستند که می‌توانند به کمک یک اپلیکیشن، هر محتوایی را برای کاربر به متن تبدیل کنند و مقابل چشمانش به نمایش بگذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این عینک توسط شرکت بریتانیایی XRAI Glass ساخته شده و حدود سه ماه پیش نیز به ثبت رسیده است.

به گزارش ایتنا و به نقل از یورونیوز، به کمک این عینک، افراد ناشنوا و کم شنوا نه تنها می‌توانند صدای مکالمات حضوری که در اطراف آنها انجام می‌شود را «بخوانند» بلکه می‌توانند به همین روش مکالمات تلفنی را نیز درک کنند.

با این وجود این عینک هنوز اشکالاتی دارد؛ از جمله اینکه چنانچه گروهی از افراد بطور همزمان با یکدیگر مشغول صحبت باشند، برای این دستگاه تبدیل حرف‌های آنها به متن دشوار خواهد بود؛ به همین دلیل این سیستم عملا در فضاهای آرام کارایی دارد.

شیشه‌های کاملا سیاه رنگ آن نیز شاید خوشایند همگان نباشد؛ بویژه هنگامی که فرد در جلسه‌ای نشسته است و برخلاف همگان، چیزی شبیه به «عینک آفتابی» به چشم دارد.

به همین دلیل، این شرکت برای شروع تنها ۱۰۰ عدد از این عینک‌ها را بطور آزمایشی می‌سازد تا از ماه سپتامبر در دسترس عموم قرا بگیرند و سپس با توجه به میزان استقبال بازار، بر شمار تولیداتش می‌افزاید.
 
بهای این عینک ۳۹۹ پوند (۴۸۴ دلار) است و تنها در چند کشور عرضه خواهد شد. اپلیکشین تبدیل صدا به متن نیز بطور رایگان در اختیار خریداران قرار خواهد گرفت اما آنها باید برای بهره مندی از برخی امکانات جانبی این عینک، مبلغ جداگانه‌ای پرداخت کنند.

این عینک در زمانی به بازار می‌آید که همه‌گیری ویروس کرونا، زندگی را برای ناشنوایان و کم شنوایان دشوار کرده است. زیرا این افراد برای درک سخنان طرف مقابل، عمدتا به لب‌خوانی تکیه می‌کنند اما عمومی شدن استفاده از ماسک باعث شده که توانایی آنها برای درک سخنان دیگران بشدت کاهش یابد. استفاده از این عینک، می‌تواند «مانع» ماسک را از بین ببرد تا آنها بتوانند آنچه گفته می‌شود را ببینند.

اگرچه افراد کم شنوا هم اکنون نیز می‌توانند به کمک برخی اپلیکیشن‌های تلفن خود از آنچه در اطرافشان می‌گذرد درک بهتری داشته باشند، اما به کمک شیشیه‌های عینک جدید می‌توانند حتی زمانی که تلفن همراهشان در جیبشان است، حرف‌های دیگران را بخوانند.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: عینک هوشمند واقعیت افزوده گجت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۱۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبوددهنده‌های آنزیمی مخصوص صنعت آرد و نان تولید شد

علی مرجوی، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان تولیدکننده محصولات پروبیوتیک و آنزیم، درباره آخرین فناوری و جدیدترین خط تولیدی که در این شرکت راه‌اندازی شده است، به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: به‌کارگیری فناوری مهندسی سویه در تولید آنزیم «مالتوژنیک آمیلاز» یا آنزیم مخصوص آرد و نان، جدیدترین خط تولیدی افتتاح شده در این شرکت است.

مرجوی ادامه داد: بومی‌سازی فناوری مهندسی سویه در تولید آنزیم‌های آرد و نان، از صفر تاصد توسط متخصصان داخلی انجام شده است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان افزود: پروژه مهندسی سویه در تولید آنزیم‌های آرد و نان یک فرآیند زمان‌بر و ادامه‌دار محسوب می‌شود که از سال ۱۴۰۲ آغاز شده است.

کاربرد آنزیم‌های «مالتوژنیک آمیلاز»

این فناور حوزه تولید آنزیم و محصولات پروبیوتیک با اشاره به کاربرد آنزیم‌های مالتوژنیک آمیلاز گفت: این آنزیم‌ها بیشتر درصنعت آرد و نان، کاربرد دارند، اما به صورت محدود در صنایع غذایی دیگر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. از سویه‌ها به‌عنوان یک بهبود‌دهنده برای افزایش کیفیت آرد، استفاده می‌شود. 

مرجوی درخصوص انحصاری‌بودن خط تولید آنزیم این شرکت در کشور توضیح داد: درحال حاضر تولید صفر تا صد داخلی بدون مونتاژ آنزیم در انحصار این شرکت در ایران است. 

این فناور تولیدکننده آنزیم و محصولات پروبیوتیک در ادامه به فناوری مهندسی سویه و توسعه آن در صنایع غذایی کشور اشاره کرد و گفت: توسعه خط تولید فناوری مهندسی سویه، تقریبا مبحث جدیدی در صنعت کشور است که شرکت‌های معدودی به آن ورود کرده‌اند یا قصد ورود به آن را دارند. اما در حال حاضر، تنها شرکت تولیدکننده آنزیم‌های فرآوری‌شده با مهندسی سویه، همین مجموعه است.

مرجوی به نحوه اجرا شدن فرآیند مهندسی سویه اشاره کرد و ادامه داد: در این فرآیند، سویه به‌صورت مصنوعی در آزمایشگاه توسط فناوران ایجاد می‌شود. به‌طورکلی، استفاده از فرآیند‌های بیولوژیکی در صنعت و تکنولوژی را «مهندسی سویه»، می‌گویند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان درباره تجاری‌سازی این محصول توضیح داد: تا قبل از تولید این بهبوددهنده‌های آنزیمی، اکثر شرکت‌های تولیدکننده آرد از بهبود‌دهنده‌های وارداتی استفاده می‌کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساخت ۱۲۸ هزار مسکن مهر بدون آورده متقاضیان+ فیلم
  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • راهکار دولت برای پایان بلاتکلیفی ۳۲ ساله مالکان هفت‌آسیاب
  • طرز تهیه خورشت کنگر مخصوص مرحله به مرحله
  • ساخت نوع جدیدی از مواد متخلخل که می‌توانند گازهای گلخانه‌ای را ذخیره کنند
  • بهبوددهنده‌های آنزیمی مخصوص صنعت آرد و نان تولید شد
  • تیم فوتسال زیر ۲۱ سال ناشنوایان عراق در شاهرود اردو زد
  • کاشت مو ، کلید داشتن موهایی جوان و شاداب
  • ابداع ریزسوزن‌های نرمی که فناوری‌های پوشیدنی را با بدن سازگار می‌کند
  • راه‌اندازی دستگاه لیزیک برای اولین بار در خراسان جنوبی