Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران - طی چند سال اخیر شاهد تغییری اساسی در روند تولید تصاویر بوده ایم. در همین راستا، ورود و رشد یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی پرسش هایی را در مورد نحوه تکامل و توسعه فرایندهای خلاق از طریق فناوری ایجاد کرده اند.

سامانه هایی مانند دال-ئی (DALL-E)، دال-ئی 2 (DALL-E 2) و میدجرنی (Midjourney) برنامه های هوش مصنوعی هستند که برای ایجاد تصاویر بر مبنای توضیحات متنی با استفاده از مجموعه داده شکل گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با استفاده از این سامانه ها طیف متنوعی از قابلیت ها مانند ایجاد جنبه های انسانی برای حیوانات و اشیا، ترکیب مفاهیم نامرتبط به روش های قابل قبول، و اعمال دگرگونی های مختلف در تصاویر در دسترس قرار گرفته اند.

دال-ئی و سامانه های مشابه می توانند تصاویر قابل قبولی را بر اساس جملات ارائه شده تولید کنند. برنامه ای مانند دال-ئی برخی از قابلیت های یک موتور رندر سه بعدی را دارد، اما تفاوت در ماهیت ورودی ها نهفته است. اطلاعات ورودی برای رندر سه بعدی باید با جزئیات کامل و دقیق مشخص شوند، در شرایطی که سامانه ای مانند دال-ئی اغلب قادر است خود جاهای خالی را پر کرده و به جزئیات دقیق برای ارائه خروجی نهایی نیاز ندارد.

خلق تصاویر مبتنی بر متن با کمک هوش مصنوعی

سامانه دال-ئی و دال-ئی 2 محصول آزمایشگاه پژوهشی اُپنایآی (OpenAI) مستقر در سانفرانسیسکو، آمریکا هستند. به عنوان نمونه، شما می توانید به این سامانه هوش مصنوعی جمله "کوآلا در حال وارد کردن توپ در حلقه بسکتبال است" را ارائه کنید تا بر اساس آن تصویری واقعی از حیوانی که به سمت حلقه بسکتبال پریده است، تولید شود.

هوش مصنوعی این سامانه همچنین می تواند عکس های موجود را با جایگزین کردن تصاویر داخل آن ویرایش کند. به عنوان نمونه، اگر برای عکس یک سگ عبارت "گربه ناز" را تایپ کنید، دال-ئی 2 تصویر سگ را به یک بچه گربه تبدیل می کند.

دال-ئی 2 از طریق یادگیری ماشینی نه تنها می تواند آنچه را که درون یک تصویر است را تشخیص دهد، بلکه می تواند برای تکرار آن تلاش کند.

شرکت اُپن‌ای‌آی نخستین نسخه از برنامه دال-ئی را در ژانویه 2021 معرفی کرد. نسخه دوم این برنامه در سال 2022 معرفی شده و برای ارائه تصاویر با دقت بیشتر و کیفیت هنری با وضوح بالاتر ارتقا یافته است.

دال-ئی 2 حتی می تواند از مواردی که از نظر فنی در دنیای واقعی وجود ندارند، خروجی تصویری ارائه کند. به عنوان نمونه، اگر جمله "میمون مالیات پرداخت می کند" را تایپ کنید، هوش مصنوعی برنامه به اندازه ای هوشمند است که تصویر حیوانی روبروی یک رایانه را ایجاد کند، حتی اگر با چنین تصویری طی فرایند آموزش مواجه نشده باشد.

به گفته سم آلتمن مدیرعامل اُپن‌ای‌آی، دال-ئی نشان می دهد که هوش مصنوعی قادر به ارائه کار خلاقانه است. اما در شرایطی که نقاط مثبت چنین برنامه ای جالب توجه و خوب هستند، این مدل به اندازه ای قدرتمند است که تصور جنبه های منفی نیز برای آن آسان است.

اگرچه آلتمن به جنبه های منفی اشاره ای نداشته است، اما موارد پیشین نشان داده اند که دیپ‌فیک های افراد که توسط هوش مصنوعی خلق شده اند می توانند برای نشر تبلیغات و گمراه کردن مردم استفاده شوند.

کمک فناوری به فناوری

از برنامه های هوش مصنوعی مانند دال-ئی می توان برای خلق تصاویر مختلف از جمله پرتره های انسان استفاده کرد. اما این پرتره ها همواره بی نقص نیستند و اشکلاتی مانند بدشکلی در برخی قسمت های صورت در آنها وجود داشته یا تصاویر شبیه به یک نقاشی به نظر می رسند تا عکس. از این رو، تصویر نهایی می تواند حالتی غیر واقعی به خود بگیرد.

برای رفع این مشکل نیز می توان از ابزار ویژه ای که توسط مرکز پژوهش کاربردی (ای ‌آر ‌سی) شرکت تنسنت برای ترمیم صورت در تصاویر ارائه شده است، استفاده کرد. این ابزار ترمیم صورت ظاهری واقعی‌تر به پرتره های ایجاد شده توسط هوش مصنوعی می بخشد. این ابزار تعادل خوبی بین واقعی بودن و وفاداری به تصویر اصلی را ارائه می کند.

تماشاخانه قطعنامه محیط زیستی سازمان ملل و ایران که رای عجیبی داد/ وقتی برای محیط زیست متحد نباشیم... (فیلم) ببینید| پخش روزانه سرود ملی اوکراین هنگام سرریز سد 100 ساله ایماترای فنلاند فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۶۹۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تدوین برنامه عملیاتی پتروشیمی‌ها برای تحقق راهبرد جهش تولید

به گزارش خبرگزاری مهر، به‌نقل از شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مرتضی شاهمیرزایی عصر روز یکشنبه (۱۶ اردیبهشت‌) در جمع مدیران و مجریان طرح‌های پتروپالایش کنگان و پتروشیمی سروش، نگین و آلای مهستان، با اشاره به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ از سوی مقام معظم رهبری به نام «سال جهش تولید با مشارکت مردم» بیان کرد: مهم‌ترین وظیفه ما تهیه «برنامه عملیاتی و پیگیری ویژه» برای تحقق شعار سال در صنعت بزرگ پتروشیمی است.

وی با تأکید بر پیگیری رئیس‌جمهور، معاون اول و وزیر نفت بر حمایت از سرمایه‌گذاران صنعت پتروشیمی تصریح کرد: خوشبختانه با قوانین و مشوق‌های موجود، بسیاری از مشکلاتی که در روند ساخت طرح‌ها موجود بود، کاهش یافته است و شاهد تسهیل و شتاب‌بخشی اجرای طرح‌های پتروشیمی که امسال و سال آینده عملیاتی می‌شوند، هستیم.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی، بر حمایت قاطع شرکت ملی صنایع پتروشیمی از ساخت و تکمیل طرح‌های مختلف پتروشیمی تأکید کرد و از مجریان طرح‌های پتروشیمی خواست بهره‌گیری از توانمندی‌های شرکت‌ها و سازندگان داخلی را در دستور کار قرار دهند.

شاهمیرزایی افزود: همواره به هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی اعلام شده است که در کنار آن‌ها هستیم و نهایت همکاری و کمک در روند ساخت طرح‌ها را بر اساس دستورعمل‌ها و قوانین موجود خواهیم داشت.

وی رویکرد اصلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی را ادامه روند حداکثر بهره‌مندی از توانمندی‌های داخلی در اجرای پروژه‌ها دانست و بیان کرد: فعالیت‌های انجام‌شده از سوی واحدهای مختلف پتروپالایش کنگان می‌تواند الگوی مطلوبی در مسیر تکمیل زنجیره ارزش باشد.

شایان ذکر است در این نشست مدیران عامل شرکت‌های انتخاب کنگان، پیشگامان سیراف انرژی، ویستا انرژی ارغوان و سپهر کنگان نیز حضور داشتند و گزارشی از روند ساخت طرح‌های خود ارائه کردند.

کد خبر 6098463 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب اعلام شد
  • هوش مصنوعی به این زودی جایگزین پزشکان اورژانس نمی‌شود
  • «برمودا» به اعتبار سیما و شبکه نسیم تبدیل شد/ ظرفیت ادامه فصل بعد
  • لزوم تدوین برنامه عملیاتی پتروشیمی‌ها برای تحقق راهبرد جهش تولید
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • تبدیل برمودا به یکی از ویژندهای شبکه نسیم/ برنامه‌ای که قابلیت تولید در فصل‌های متعدد دارد
  • تبدیل «برمودا» به یکی از نماد‌های شبکه نسیم/ برنامه‌ای که قابلیت تولید در فصل‌های متعدد را دارد
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • هوش مصنوعی اخبار ایکس را خلاصه می‌کند
  • چت‌بات Grok اخبار ایکس را خلاصه می‌کند